Rekordna cena otkupa zlata

11
-7

Građani sve češće prodaju svoj zlatan nakit, od kako je našu zemlju pogodila ekonomska kriza, a pogotovo poslednjih nedelja od kako je cena lomljenog zlata dostigla rekordnih 2400 dinara po gramu. Prodaje se sve, od prstenja, lančića i minđuša, za koje građani u zlatarama dobijaju keš na ruke. Na ovaj način mnogi nalaze spas od besparice, dok oni drugi ni na koji način ne opravdavaju čin prodaje nečega što je tokom života stečeno.

S obzirom na to da  za jedan gram prodatog zlata dobijete 2400 dinara, građani se uglavnom odlučuju da prodaju nasleđen porodični nakit koji ne služi više kao ukras, nego isključivo kao skupoceni predmet koji se čuva u fiokama. Za neke sugrađane to je dobra investicija, dok neki ni u ludilu tako nešto ne bi uradili.

U zlatarama kažu se prodaja lomljenog zlata povećala na 80 odsto, dok je kupovina zlata pala na 20 odsto.

Cena od 2400 dinara po gramu za lomljeno zlato je rekordna do sada, ali u zlatarama kažu da očekuju da će uskoro cena da padne. Ukoliko pak želite da kupite zlato, za jedan gram će te morati da izdvojite 4000 dinara. Iako je cena zlata visoka, zlatarama takvo stanje ne odgovara jer ljudi mnogo više prodaju, nego što kupuju zlato.  

Yu ECO -