Premijera predstave " Čudo u Poskokovoj Dragi"

1
-1

 Drama na srpskom jeziku Narodnog pozorišta počinje novu sezonu premijerom predstave  „Čudo u Poskokovoj Dragi“ po romanu Ante Tomića. Predstava će premijerno biti prikazana u petak u 19.30 časova na sceni „Jadran“.

Predstava  „Čudo u Poskokovoj Dragi“ će otvoriti kako novu, tako i sezonu komedija u Narodnom pozorištu. U  pitanju je dramatizacija hit romana hrvatskog pisca i novinara Ante Tomića, tj. neka vrsta dalmatinskog vesterna.  Pošto je reč o jednom od najzanimljivijih savremenih dela iz našeg regiona, poziv iz Subotice za rad na ovoj predstavi, rediteljka Snežana Trišić, kako kaže, rado je prihvatila.
 
Glumci su uspeli da naprave svet militantne, patrijahalne zajednice sa jedne strane i tranzicijskog haosa koji se uspostavlja u civilizovanoj zajednici sa druge strane i taj sudar svetova, koji se događa zbog žene. Predstava prati priču o potrazi za ljubavlju, kao i i kako u toj potrazi žene menjaju muškarce, svet, društvena pravila i norme. 
 
Iako komedija, predstava  ima elemente raznih žanrova. Duhovitost proizilazi iz traume, koju svaki lik pojedinačno doživljava. Predstava će premijerno biti prikazana u petak u 19.30 časova na sceni „Jadran“.
 
Yu ECO -